Pred schválením reformy nemocníc musí byť zabezpečené lepšie fungovanie ambulancií, hovorí Visolajský

TA3
14.12.2021 13:27

Poslancov parlamentu čaká hlasovanie o viacerých kľúčových reformách. Jednou z nich je optimalizácia siete nemocníc, ktorá nemá podporu v rámci koalície. Proti je najmä Boris Kollár a jeho hnutie Sme rodina. Pred hlasovaním ešte bude rokovať s Lekárskym odborovým združením. Prečo, sme sa pýtali Petra Visolajského.

"Pred pár týždňami sme ja, ako zástupca nemocničných lekárov a viacerí župani samosprávnych krajov vyzvali ministerstvo zdravotníctva, aby zastavilo reformu nemocníc, alebo aby ju upravilo v tom zmysle, že najskôr musia byť zabezpečené ambulancie, ich chod a lepšie fungovanie," povedal predseda Lekárskeho odborového združenia.

Cieľom je, aby ambulancie mohli prebrať lôžka, ktoré sa v rámci reformy majú rušiť, vysvetlil Visolajský. Výzvu podľa neho podpril aj predseda Národnej rady SR Boris Kollár, ktorý vyzval rezort zdravotníctva, aby zapracoval námietku lekárov a županov.

Visolajský vysvetlil, že sa už zúčastnil aj na stretnutí s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským. "Žiaľ, k zapracovaniu tejto požiadavky nedošlo," skonštatoval. "Preto trváme na tom, že táto reforma nemocníc nemôže byť prijatá, pretože by poškodila systém," zdôraznil Visolajský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok