Manchester United musel odložiť zápas, v tíme prepukol koronavírus

TA3 TASR
14.12.2021 07:28

Utorkový zápas 17. kola anglickej futbalovej Premier League medzi Brentfordom a Manchestrom United odložili pre koronavírus v tíme hostí. Pozitívne prípady si vyžadujú priebežné monitorovanie, a tak nie je možné odohrať stretnutie v pôvodnom termíne.

Manchester United West Ham 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

"Je množstvo fanúšikov, ktorým nevyhovuje presunutie zápasu. Ospravedlňujeme sa za narušenie programu, ktoré sme nemohli ovplyvniť, no rešpektujeme rozhodnutie Premier League a uvedomujeme si, že zdravie a bezpečnosť hráčov a členov oboch klubov musia byť na prvom mieste," uviedol Brentford v oficiálnom vyhlásení.

Vedenie ligy potvrdilo za uplynulý týždeň 42 nových prípadov koronavírusu. Ide o najvyšší počet nakazených medzi členmi tímov od mája 2020, keď sa testovanie začalo. Podobný počet pozitívnych bol naposledy na začiatku januára tohto roka (40).

Podľa stanov najvyššej anglickej súťaže musí tím na zápas nastúpiť, pokiaľ má k dispozícii aspoň štrnásť hráčov, sú však povolené výnimky a individuálne riešenia. Vedenie súťaže pred niekoľkými dňami nariadilo návrat k prísnym opatreniam aj pre tímy, ktorých zaočkovanosť dosahuje 85 percent.

Koronavírus komplikuje situáciu aj ostatným klubom Premier League. Pre rozšírenie nákazy v Tottenhame zrušili jeho zápas v Európskej konferenčnej ligy proti Rennes a odložili ligový duel s Brightonom. Pozitívne prípady hlásia aj Norwich a Aston Villa.  Informácie priniesla agentúra DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok