Tornáda v americkom štáte Kentucky zabili najmenej 64 ľudí, príde tam Biden

TA3 TASR
13.12.2021 21:52

Obyvatelia amerického štátu Kentucky, ktoré v noci na sobotu zasiahlo niekoľko ničivých tornád, zrejme ostanú bez dodávok tepla, vody či elektriny niekoľko týždňov. Tornáda zasiahli celkovo päť amerických štátov, pričom v najviac postihnutom Kentucky pripravili o život najmenej 64 osôb.

tornado_11.jpg
TA3

Informovala v pondelok agentúra AP. Podľa úradov sú viaceré oblasti v Kentucky tak zničené, že zatiaľ nie je možné vyčísliť škody. Úrady pôvodne očakávali vyšší počet obetí, avšak zo zasiahnutej továrne na sviečky v meste Mayfield sa podarilo utiecť do bezpečia viacerým ľuďom, než sa pôvodne predpokladalo. 

Osem osôb z továrne je však naďalej nezvestných.V štátoch Illinois, Tennessee, Arkansas a Missouri zahynulo pri tornádach dovedna najmenej 14 ľudí.

"Pri tejto skaze môže trvať najmenej týždeň, kým zistíme konečný počet strát na životoch," povedal guvernér štátu Kentucky Andy Beshear. Kentucky v stredu podľa agentúry AFP navštívi prezident Joe Biden, ktorý pre tento štát vyhlásil stav katastrofy, čo preň umožňuje vyčleniť ďalšie prostriedky federálnej pomoci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok