V Baltskom mori sa zrazili nákladné lode. Na mieste prebieha záchranná akcia

TA3 TASR
13.12.2021 10:13

Dve nákladne lode sa zrazili v pondelok v Baltskom mori medzi dánskym ostrovom Bornholm a švédskym prístavným mestom Ystad, ktorý sa nachádza na juhu krajiny. Nezvestní sú najmenej dvaja ľudia. Podľa agentúry Reuters a stanice BBC o tom informovali švédske média s odvolaním sa na švédsky námorný úrad.

Podľa švédskej televízie SVT je jedna z lodí registrovaná v Dánsku a druhá v Británii. Švédska televízia TT s odvolaním sa na hovorcu švédskej námornej hliadky uviedla, že jedna loď je dlhá 90 metrov a druhá 55.

"Jedna z lodí je hore dnom. Nevieme presne, ako sa to stalo. Na dánskej lodi sa nachádzali najmenej dvaja ľudia," uviedol hovorca švédskeho námorného úradu Jonas Franzen. Podľa BBC sa prevrhla práve dánska loď s názvom Karin Hoej, pričom po zrážke bolo počuť z hladiny mora výkriky ľudí.

Na mieste v súčasnosti prebieha záchranná akcia za účasti vrtuľníkov a približne desiatich lodí zo Švédska a Dánska, uviedla televízia SVT. Zatiaľ však podľa Franzena záchranári nenašli nikoho a najmenej dvaja členovia posádky dánskej lode tak ostávajú nezvestní.

Druhá loď, registrovaná v Británii, Scot Carrier je funkčná a jej posádka je v bezpečí. Dánska strana však uviedla, že ani jedna z lodí nenesie nebezpečný náklad. Príčina nehody zatiaľ nie je známa, ale podľa dánskeho meteorologického úradu bola v oblasti, v ktorej došlo k nehode, v čase zrážky hmla. Lode sa zrazili vo švédskych teritoriálnych vodách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok