POČASIE: Ráno sa môže tvoriť poľadovica. Denná teplota do 6 stupňov

TA3 SHMÚ
13.12.2021 06:59

Veľká, miestami - najmä na strednom Slovensku - aj malá oblačnosť. Ojedinele, najmä na východe, slabé sneženie, v nižších polohách aj dážď alebo mrholenie. Spočiatku ojedinele poľadovica a snehové jazyky. Denná teplota od -3 st. na severe do +6 st. na juhu. Severný vietor do 30, výnimočne do 45 km/h.

počasie screen
TA3

Situácia

Tlaková níž so stredom nad Egejským morom sa vypĺňa. Súčasne od západu do našej oblasti postupuje teplý front, ktorý sa vo vyššom tlaku vzduchu rozpadáva.

Predpoveď počasia

Prevažne veľká, miestami zmenšená oblačnosť, najmä na východe a v Banskobystrickom kraji. Ojedinele, najmä na východe, sneženie alebo snehové prehánky, v nížinách aj dážď so snehom, dážď alebo mrholenie. Zrána možnosť poľadovice a ojedinele tvorba snehových jazykov. Najvyššia denná teplota 1 až 6, na severe miestami okolo -1 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -2 st. Severozápadný až severný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), spočiatku na juhovýchode miestami okolo 12 m/s (45 km/h) a tam v nárazoch lokálne okolo 15 m/s (55 km/h). Na strednom Slovensku miestami slabý vietor.

Predpokladané množstvo zrážok: do 3 mm / do 3 cm snehu

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok