V troch okresoch bude na budúci týždeň bez elektriny 2-tisíc domácností

TA3 TASR
12.12.2021 15:20

V niektorých obciach okresov Ilava, Tvrdošín a Dolný Kubín budú na budúci týždeň rozsiahlejšie odstávky elektrickej energie. Informoval o tom hovorca Stredoslovenskej distribučnej Miroslav Gejdoš.

Búrky spôsobili na Slovensku energetickú kalamitu, zasiahla desaťtisíce domácností
TASR/Milan Kapusta

„Odstávky pocíti približne 2-tisíc domácností v okresoch Ilava, Tvrdošín a Dolný Kubín. Dôvodom je plánovaná rekonštrukcia vedenia vysokého napätia, pripájanie novej trafostanice a montáž špeciálneho ovládacieho prvku distribučnej sústavy,“ uviedol Gejdoš.

V Tvrdošíne sa v utorok 14. decembra od 7.00 do 18.30 h dotkne odstávka ulíc Krásna Hôrka, Vojtaššákova, Breziny, Farská, Hviezdoslavova, Janka Matušku, M. R. Štefánika, Múčna, Staničná a Železničná.

Odstávka zasiahne približne 550 odberných miest. Prerušenie dodávky na úrovni vysokého napätia je nevyhnutné na pripojenie novej trafostanice. V okrese Dolný Kubín čaká odstávka elektriny v stredu 15. decembra obce Pribiš, Pucov, Pokrývač, Osádka a Malatiná od 8.00 do 16.30 h.

Dôvodom obmedzenia bude rekonštrukcia vzdušného vedenia vysokého napätia medzi Pokrývačom a Osádkou, ktorá prispeje k zvýšeniu kvality a bezpečnosti distribúcie elektriny pre odberateľov v tejto lokalite.

V obciach Košeca a Košecké Podhradie v Ilavskom okrese prebehne plánovaná odstávka elektriny v piatok 17. decembra od 7.30 do 18.30 h. Približne 650 domácností zostane bez elektrického prúdu počas montáže diaľkovo ovládaného úsekového vypínača na vedenie vysokého napätia.

„Vo všetkých prípadoch sú odstávky elektriny nevyhnutné pre charakter plánovaných prác a najmä bezpečnosť. Ak to okolnosti dovolia, pracovníci Stredoslovenskej distribučnej ukončia jednotlivé odstávky v kratšom čase,“ uzavrel Gejdoš.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok