POČASIE: Na mnohých miestach rátajte so snežením. Najvyššia denná teplota do 6 stupňov

TA3 TASR
12.12.2021 06:50

Polooblačno, na severe a východe až zamračené. Ojedinele, na východe na mnohých miestach, sneženie. Miestami snehové jazyky a záveje. Denná teplota od -4 st. na severe do +6 st. na juhu. Severný vietor do 45, na východe do 65 a v nárazoch ojedinele do 90 km/h. Nad pásmom lesa víchrica.

počasie screen
TA3

Situácia

Z južného Jadranu sa smerom na severovýchod presúva stred tlakovej níže a zároveň sa do strednej Európy od juhozápadu rozširuje okraj tlakovej výše.

Predpoveď počasia

Prevažne polooblačno, na severe a východe oblačno až zamračené. Na východe na viacerých miestach, inde len ojedinele, sneženie alebo snehové prehánky, v polohách do 300 m aj dážď alebo dážď so snehom. Ojedinele poľadovica a miestami, najmä na západe a v horských oblastiach, tvorba snehových jazykov a závejov. Veterno a na pocit chladno. Najvyššia denná teplota -4 až 1, v Podunajskej nížine, na juhu stredného a východného Slovenska 1 až 6 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -2 st. Severozápadný až severný vietor 6 až 13 m/s (20 až 45 km/h), na juhovýchode miestami okolo 16 m/s (60 km/h) a v nárazoch ojedinele do 25 m/s (90 km/h), nad pásmom lesa búrlivý vietor až víchrica. Na strednom Slovensku miestami aj slabší vietor.

Predpokladané množstvo zrážok: do 1, na východe do 10 mm / do 1, na východe do 10 cm snehu

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok