Pri páde lavíny v Tirolsku zahynul 14-ročný chlapec. Ďalší tínedžeri utrpeli zranenia

TA3 TASR
11.12.2021 18:53

Pri páde lavíny v horskom masíve Venet v rakúskej spolkovej krajine Tirolsko zahynul v sobotu 14-ročný chlapec. Zranenia utrpeli ďalší dvaja tínedžeri, zvyšní traja vyviazli bez ujmy na zdraví. Pre agentúru APA to potvrdil hovorca miestnej polície.

Alpy lavína 1140px (Twitter/i24NEWS_EN)
Twitter/i24NEWS_EN

Podľa doterajších informácií sa skupina mladých ľudí pohybovala vo voľnom lyžiarskom teréne na severnej strane masívu Venet v Ötztalských Alpách, pričom po tom, čo sa dostali na strmý svah, došlo k spusteniu lavíny. Stanica ORF Tirol uviedla, že išlo o lavínu so šírkou 70 až 80 metrov a dĺžkou 200 metrov.

Chlapca s rakúskym občianstvom, ktorý po spadnutí lavíny prišiel o život, kompletne zasypal sneh a po približne hodine sa ho podarilo nájsť v hĺbke asi 1,5 metra. Ďalší dvaja zranení mladiství boli lavínou zavalení len čiastočne a dokázali sa vyslobodiť sami.

Skupina tínedžerov nemala pri sebe lavínový vyhľadávací prístroj, čo snahu záchranárov o ich nájdenie skomplikovalo. V nasadení bolo 100 horských záchranárov s pátracími psami, ako aj dva vrtuľníky záchranárskej služby a jeden policajný vrtuľník.

Témy: Tirolsko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok