V tele mŕtveho muža našli metylalkohol. Polícia varuje pred užívaním nebezpečného alkoholu

TA3 TASR
11.12.2021 17:25

Viac ako 80 litrov čírej tekutiny zatiaľ neznámeho pôvodu zaistili policajti v piatok pri domovej prehliadke v obci Ozdín v okrese Poltár. V dome našli tiež zariadenie na výrobu liehu.

alkohol pálené tvrdé slivovica destilát pálenka 1140 px (SITA/KR PZ Trenčín)
SITA/KR PZ Trenčín

„Polícia zasiahla v dome po tom, ako ju súdny lekár informoval, že pri pitve 44-ročného muža z tejto obce, ktorého telo našli v stredu (8. 12.) bez známok života, zistil prítomnosť metylalkoholu. Ide o látku, ktorej užitie spôsobuje vážne zdravotné komplikácie, ktoré môžu mať až fatálne následky,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Zaistenú látku polícia poslala na expertízne skúmanie. „Po identifikácii pôvodu budú kriminalisti naďalej vykonávať ďalšie intenzívne pátranie s použitím všetkých zákonných prostriedkov,“ uviedla ďalej Kováčiková. Vyšetrovateľ v Lučenci začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a taktiež pre trestný čin nedovolenej výroby liehu, tabaku a tabakových výrobkov.

„Keďže sa môže vyskytnúť takýchto prípadov viac a nie je možné vylúčiť, že od nelegálneho výrobcu si nebezpečný alkohol mohlo zakúpiť viac ľudí, pričom môžu byť v ohrození zdravia či života, polícia vyzýva občanov, ktorí si zadovážili alkohol, ktorý by mohol pochádzať z nelegálnej výroby, aby zvážili jeho konzumáciu,“ doplnila policajná hovorkyňa.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok