Fico podáva trestné oznámenie. Týkať sa má videí z poľovníckej chaty

TA3 TASR
11.12.2021 16:14

Na Slovensku došlo k aktu štátneho terorizmu. V sobotu to v súvislosti s kauzou videí z poľovníckej chaty povedal predseda Smeru-SD Robert Fico. Dopustiť sa ho mali podľa jeho slov vyšetrovatelia a prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry. Podáva preto trestné oznámenie.

Kladenie vencov strany Smer SD pred sochou Alexandra Dubčeka
TA3 / David Duducz

Fico okrem trestného oznámenia podáva aj podnet na Ústavný súd SR. Tvrdí, že jeho práva ako súkromnej osoby boli "výrazne porušené". Žiada tiež, aby nahrávky z chaty boli vymazané.

Prípad označil za nebezpečný z dôvodu, že od začiatku až do konca sa odpočúvanie dialo v súčinnosti s orgánmi činnými v trestnom konaní. Hlavným cieľom odpočúvania bolo podľa neho to, aby sa našli akékoľvek informácie predĺženia väzby podnikateľa Miroslava Bödöra a bývalého policajného prezidenta a obvineného Tibora Gašpra. Tomu ponúkol Fico spoluprácu so Smerom-SD. Tibor Gašpar na tlačovej konferencii reagoval, že sa chce venovať najmä svojej obhajobe.

Šéf Smeru si myslí, že cieľom odpočúvania bola diskreditácia obhajoby a opozície. Fico tvrdí, že na Slovensku prebiehajú manipulácie s trestnými konaniami. "Ak už nikto nechce uznať iné dôkazy, tak tento akt štátneho terorizmu, to nezákonné odpočúvanie na chate, je podľa mňa najvýznamnejších dôkazom, ako sa na Slovensku manipulujú trestné konania v neprospech ľudí, ktorí v minulosti spolupracovali s opozíciou, opozičnými stranami, alebo boli nominantmi týchto strán." Opozičný poslanec obvinil vládnu koalíciu, že sa snaží opozícii pomstiť. Obviňuje ju tiež zo zneužívania prostriedkov trestného práva na boj s politickou opozíciou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok