Balážov nástupca chce diecézu prevziať do Vianoc

TA3, SITA
21.11.2012 10:32

Nový banskobystrický diecézny biskup Marián Chovanec chce diecézu prevziať ešte pred Vianocami. Ako informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska, do Banskej Bystrice by mal prísť už dnes.

Balážov nástupca chce diecézu prevziať do Vianoc
SITA

„Stretnem sa s diecéznym administrátorom a prerokujeme základné veci, ktoré sa týkajú prevzatia diecézy, pretože apoštolský nuncius vyjadril želanie, aby som diecézu prevzal ešte pred Vianocami. Dohodneme sa na termíne, na čase, kedy prevezmem diecézu a kedy budem inštalovaný,“ poznamenal nový banskobystrický biskup.

Vo vedení diecézy chce nadviazať na všetko dobré a všetko pekné, čo v tejto diecéze urobili jeho predchodcovia. Biskup Chovanec je v histórii diecézy šestnástym biskupom, takže ide o diecézu, ktorá má podľa jeho slov „určitú skúsenosť, ktorá má určité zázemie a rozvinuté pastoračné plány“.

Svätý Otec Benedikt XVI. v utorok vymenoval nového banskobystrického diecézneho biskupa. Stal sa ním doterajší nitriansky pomocný biskup Marián Chovanec. Banskobystrická diecéza bola bez biskupa od 27. júla 2011, keď zomrel Rudolf Baláž.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok