NHL: Washington podľahol Pittsburghu, Fehérváry duel nedohral

TA3 TASR
11.12.2021 07:36

Hokejisti Washingtonu so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym prehrali v noci na sobotu v zámorskej NHL doma s Pittsburghom 2:4. Fehérváry duel nedohral pre zranenie hlavy.

NHL: Fehérváry s prvým gólom, Tatar prispel k výhre Devils asistenciou
TASR/AP

Slovenského zadáka v druhej tretine tesne po odohratí puku zasiahol lakťom do hlavy útočník Penguins Brock McGinn. Fehérváry zostal po tvrdom zákroku ležať na ľade, napokon zamieril otrasený rovno do šatne a do hry sa už nevrátil. V zápase stihol odohrať 10:27 min. a vyslal dve strely na bránku. 

Rozhodcovia McGinnov zákrok nepotrestali. Po zápase tréner Capitals Peter Laviolette nemal bližšie informácie o zdravotnom stave Fehérváryho. Penguins slávili tretie víťazstvo za sebou, Sidney Crosby a Michael Matheson k nemu prispeli zhodne dvomi asistenciami, pričom Crosby bodoval v siedmom zápase v rade. V drese "Caps" sa po asistenciách Alexandra Ovečkina gólovo presadili Jevgenij Kuznecov a Lars Eller.

Hráči New Jersey podľahli doma Nashvillu 2:3. Slovenský útočník v službách Devils Tomáš Tatar si počas 18:04 min. na ľade pripísal jednu plusku, jeho krajan Christián Jaroš nehral pre zranenie. 

Výsledky zápasov NHL

Washington - Pittsburgh 2:4

Buffalo - New York Rangers 1:2

New Jersey - Nashville 2:3

Arizona - Florida 1:3

Colorado - Detroit 7:3

Vegas - Philadelphia 2:4 v 3. tretine

Vancouver - Winnipeg 3:3 po 3. tretine

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok