Detva zaznamenala počas pandémie zvýšenú úmrtnosť občanov

TA3 TASR
10.12.2021 17:14

Mesto Detva počas trvania pandémie nového koronavírusu zaznamenalo zvýšenú úmrtnosť občanov. Informoval o tom hovorca mesta Milan Suja.

cintorín, hroby, 1140x
TASR/František Iván

Od začiatku roka 2021 evidujú celkovo 179 pohrebov, teda ešte pred jeho koncom je prekročený počet pohrebov za celý minulý rok, keď ich bolo 174. Pred pandémiou, v roku 2019, bolo v meste pod Poľanou 139 pohrebov.

Podľa hovorcu počas posledných troch mesiacov tohto roka bolo v dome smútku v Detve desať pohrebov v septembri, 14 v októbri a 24 v novembri. Ako ďalej poznamenal, obrad zabezpečuje tá pohrebná služba, ktorú si vyberú pozostalí. „Mesto ako vlastník domu smútku v Detve zabezpečuje pred každým pohrebným obradom prípravu jeho priestorov. Dodržiava poriadok, čistotu a zabezpečuje dezinfekciu priestorov,“ spomenul s tým, že správu cintorína vykonáva mesto prostredníctvom svojho oddelenia správy majetku.

„Referent tohto oddelenia je správcom pohrebiska a domu smútku,“ uviedol Suja s tým, že správca cintorína a domu smútku nemá poznatky od pozostalých o sťaženom zabezpečovaní pohrebov. Pripomenul tiež, že mesto Detva má momentálne dostatok hrobových miest. „V súčasnosti plánuje vytvoriť v rámci areálu existujúceho cintorína ďalšie hrobové miesta pre nasledujúce obdobia,“ ukončil hovorca.

Témy: Detva

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok