Zoznámte sa s farbou roka 2022: Very Peri ovládne módu, interiér a celkový dizajn

TA3/zm
17.12.2021 08:00

Každoročne sa v období pred sviatkami určuje jedna farba podľa spoločnosti Pantone, ktorá bude kraľovať dizajnu nasledujúcich dvanásť mesiacov. Pre rok 2022 odborníci vybrali fialový odtieň s názvom Very Peri.

Zoznámte sa s farbou roka 2022: Very Peri ovládne módu, interiér a celkový dizajn
Pexels/MART PRODUCTION

Hoci väčšinu odtieňov, ktoré sa stanú farbou daného roka, nepoznáme pod ich odbornými názvami, Very Peri ste ani poznať nemohli. Ide totiž o celkom nový odtieň, ktorý vznikol len pred niekoľkými mesiacmi.

Symbolika transformácie

Very peri sa na prvý pohlad môže zdať ako pastelová fialová, podľa odborníkov ale vznikla namiešaním červených a modrých tónov nachádzajúcich sa vo fialovej farbe. Symbolicky ňou tvorcovia chcú poukázať na transformáciu fyzického a digitálneho sveta, ktorá sa odohráva globálne v celej spoločnosti.

„Farba vyjadruje priateľský, radostný postoj a dynamiku prítomnosti, ktorá podporuje odvážnu kreativitu a nápadité prejavy,“ uviedla o farbe roka 2022 riaditeľka spoločnosti Pantone Leatrice Eiseman.

Farba roka 2022 Very Peri Profimedia

Fialová s obmenami

Možno vám na farbe budúceho roka nepríde nič inovatívne, veď fialová sa pravidelne v dizajne objavuje a dokonca mnoho slovenských domácností má dodnes doma fialové doplnky alebo rovno steny. Všimnite si však rozdiel v intenzite farby. Very Peri je oproti poslednému fialovému boomu oveľa jemnejšia, nežnejšia a vďaka pastelu by na náš mala vplývať pozitívne, či už sa ju rozhodneme nosiť na sebe alebo ňou doplniť svoj interiér.

Záplavou fialového odtieňa Very Peri sa môžete inšpirovať aj v našej fotogalérii.    

Témy: Interiér móda
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok