FOTO: Sneh zasypal Bratislavu, na cesty vyrazili sypače, rodičia s deťmi vyrazili na sánkovačku

TA3
9.12.2021 13:52

Západ Slovenska zasiahlo vo štvrtok ráno sneženie. Kým vodiči ráno vyrážali na cesty s obavami, čo ich tam čaká, pre deti sa začína najlepšia zábava. Viacerí rodičia už teraz vyrazili so svojimi ratolesťami so sánkami minimálne na prechádzku. Poriadok na cestách sa zatiaľ snažia udržiavať sypače a odhŕňače.

FOTO: Sneh zasypal Bratislavu, na cesty vyrazili na cesty, rodičia s deťmi berú sánky
TASR/Martin Baumann

Už v stredu vydali meteorológovia výstrahu pred silným snežením na západe Slovenska. Ich predpovede sa naplnili a mnohé miesta sú zasypané snehom. Na niektorých miestach Bratislavy sneh skomplikoval dopravu. Zdržania hlásia najmä linky mestskej dopravy a niektoré dokonca hlásili výpadky. 

Cestári vyrazili na bratislavské cesty. TASR/Dano Veselský

Cestári však nenechali nič na náhodu a od rána sa snažia kontrolovať situáciu. Podľa Národnej diaľničnej spoločnosti sú diaľnice v Bratislave a okolí napriek hustému sneženiu zjazdné. V teréne je podľa ich vyjadrenia 35 sypačov a 35 ľudí. Napriek tomu upozorňujú vodičov, aby jazdili opatrne a dávali si pozor aj v prípade, ak prechádzajú v blízkosti cestárov. 

Aj takto vyzerali bratislavské cesty vo štvrtok ráno. TASR/Martin Baumann

Kto sa však zrejme najviac teší z bohatej snehovej nádielky, aká nie je pre Bratislavu tradičná, sú deti. Viacerí rodičia už vytiahli sánky či boby a vyrazili so svojimi najmenšími či už na prechádzku, stavať snehuliakov alebo užiť si guľovačku.

Rodičia sa vybrali s deťmi užiť si snehovú nádielku. TASR

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok