Ocenenie Roma Spirit získal aj redaktor TA3. Bez tejto práce si neviem predstaviť život, hovorí

TA3 TASR
9.12.2021 11:24

11. ročník Roma Spirit už pozná svojich víťazov. Tento rok bol medzi nominovanými aj redaktor TA3 Jozef Šivák. Ten získal cenu v kategórii Médiá.

Jozef Šivák pracuje v médiách už takmer dve dekády. Osem rokov je súčasťou televízie TA3. Aktívne sa venuje najmä zdravotníckym témam, no prináša aj témy, ktoré sa týkajú nášho bežného života. 

"Je to práca, bez ktorej si neviem predstaviť svoj život. Každodenný kolobeh a to, že sme v teréne a stretávame sa s ľuďmi, je na tejto práci úžasné,“ hovorí redaktor. 

Roma Spirit TA3

Ocenenie Roma Spirit 2021 získali viacerí laureáti. Sú nimi nezisková organizácia Návrat o. z., mesto Fiľakovo, boxerista Viliam Tankó. V kategórii Spoločnosť a zamestnávateľ uspela spoločnosť Pasell Slovakia z Popradu a v kategórii Kultúra si bronzovú sošku prevzal módny dizajnér Pavol Berky. O laureátoch rozhodla medzinárodná Odborná porota.

Roma Spirit TA3

Osobitné postavenie spomedzi siedmich kategórií Roma Spirit má kategória Čin roka. Laureáta v tejto kategórii vybrala Porota Čin roka, ocenila precízne spracovaný Rómsko-slovenský frazeologický slovník, ktorého autorkou je Martina Horňáková. "Vytvorila slovník, ktorý doteraz neexistoval," konštatovala v mene Poroty čin roka jej predsedníčka Oli Džupinková. "Rómsky jazyk je ohrozený a často sa naň zabúda. Slovník Martiny Horňákovej považujeme za knihu, ktorá je budúcnosťou a mohla by sa dostať do čo najväčšieho počtu škôl či kultúrnych inštitúcií. Aby sa nezabúdalo na rómsky jazyk," dodala.

Roma Spirit je verejným ocenením a zviditeľnením príbehov a aktivít prinášajúcich riešenia výziev, ktorým čelia rómske komunity a celá spoločnosť. Oceňuje a širokej verejnosti približuje aktivity organizácií a jednotlivcov zamerané na podporu integrácie rómskej menšiny do spoločnosti a na zlepšenie jej životnej situácie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok