NHL: Húska čelil najlepšej ofenzíve v lige. New York Rangers prehral v Madison Square Garden s Coloradom

TA3 TASR
9.12.2021 08:56

Slovenský brankár Adam Húska z New York Rangers inkasoval pri svojom debute v zámorskej NHL sedem gólov a jeho New York Rangers prehral v Madison Square Garden s Coloradom 3:7. Dvadsaťštyriročný Húska zlikvidoval 32 striel, Avalanche rozhodli o triumfe v druhej tretine, v ktorej dali päť gólov.

hokej puk bránka ilu (SITA/AP)
SITA/AP

V drese hostí strelil Logan O'Connor dva góly v rozpätí 22 sekúnd v 38. minúte a Rangers prehrali prvýkrát po predchádzajúcich siedmich víťazných stretnutiach. Dva góly za Colorado strelil aj fínsky útočník Mikko Rantanen. Presadil sa aj Nathan MacKinnon, ktorý ukončil deväťzápasové čakanie na gól a v NHL skóroval prvýkrát od 23. októbra. Rangers prišli v domácej MSG o sériu ôsmich výhier. 

Tréner "jazdcov" Gerrard Gallant nehádzal vinu na mladého slovenského brankára. “Ponúkli sme im veľa šancí, otvorili sme im dvere. Nehrali sme dôsledne v obrane tak ako sme mali a už sme sa o tom bavili. Strácali sme veľa pukov a oni to využili," povedal tréner Rangers pre nhl.com. Húsku povolali Rangers z farmy uplynulý víkend po tom, ako sa zranil Igor Šesťorkin.

NY Rangers - Colorado 3:7 (A. HÚSKA zlikvidoval 32 striel), New Jersey - Philadelphia 3:0, Vancouver - Boston 2:1 pp a sn, Vegas - Dallas 5:4 (za hostí A. SEKERA 0+1)

Prvé dva zápasy kryl chrbát Aleksandrovi Georgievovi, teraz dostal premiérovo šancu. Nemal to však jednoduché, pretože Rangers hrali v utorok v Chicagu a domov nedorazili hráči skôr ako o tretej ráno. Na druhý deň pri debute v NHL čelil Húska najofenzívnejšiemu tímu v profilige. "V prvej tretine bol skvelý. Čelil v nej 19 strelám a mal viacero kľúčových zákrokov. Dnes sme prehrali ako tím," dodal Gallant pre denník New York Post. 

Colorado strelilo v 23 zápasoch 99 gólov, čo je priemer 4,3 na zápas. Sedem gólov v jednom zápase strelili Avalanche druhýkrát za sebou a piaty v sezóne. "Bolo to ťažké hrať deň po dni a navyše aj cestovať," povedal obranca NYR Jacob Trouba a potom sa vyjadril na adresu slovenského brankára. "Mal niekoľko dobrých zákrokov. Viackrát sme ho nechali v kaši, nepomohli sme mu a umožnili sme im dostať sa do šancí. V každom prípade je to dobrý brankár a má pred sebou svetlú budúcnosť. Zvládol to dobre." Rangers otočili v prvej tretine z 0:1 na 2:1, druhý gól "jazdcov" dal švédsky obranca Nils Lundkvist a zaznamenal svoj premiérový presný zásah v profilige.

V súboji dvoch trápiacich sa tímov New Jersey zvíťazilo na domácom ľade nad nad Philadelphiou 3:0 a zastavilo sériu štyroch prehier. Domáci brankár Mackenzie Blackwood zlikvidoval 25 striel hostí a zaznamenal druhý shutout v sezóne. Flyers prehrali desiatykrát za sebou. V drese Devils odohral slovenský útočník Tomáš Tatar vyše 14 minút, nebodoval, zapísal si dve strely, jeden hit a jednu zblokovanú strelu.

Dallas napriek asistencii slovenského obrancu Andreja Sekeru prehral na ľade Vegas 4:5. Sekera asistoval v 49. minúte na druhý gól Joea Pavelskiho v zápase, keď s pukom šikovne vymanévroval v obrannej tretine, vysunul Roopea Hintza, ktorý pripravil strelcovi dobrú pozíciu a ten zvýšil na 4:2 pre hostí. Pre Sekeru to bola tretia asistencia v sezóne. Stars ale potom inkasovali až tri góly a zostali bez bodov.





zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok