Na povinnom očkovaní sa SaS nezhodne. Sulík sa obáva podplácania lekárov

TA3 TASR
8.12.2021 16:34

Strana SaS nie je jednotná v otázke povinného očkovania proti ochoreniu Covid-19. Minister hospodárstva a predseda SaS Richard Sulík je proti zavedeniu povinného očkovania, naopak minister školstva Branislav Gröhling (SaS) bude povinné očkovanie podporovať. Obaja to uviedli po rokovaní stredajšej vlády,

Očkovacie centrum na štadióne
TA3 / David Duducz

"Ak budeme hlasovať o niečom takom v parlamente, tak bude "zelená karta"," povedal Sulík. Zároveň si myslí, že pri povinnom očkovaní bude dochádzať k podplácaniu doktorov, aby nezaočkovaným ľuďom vydali potvrdenie o očkovaní. Povinné očkovanie považuje líder SaS za nešťastné.

Gröhling podľa vlastných slov dlhodobo presadzuje očkovanie ako jedinú cestu von z pandémie. Bude preto podporovať povinné očkovanie, či už pre jednotlivé profesie alebo pre niektorú vekovú kategóriu.

Vláda v stredu schválila, že minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) má spolu so šéfkou rezortu spravodlivosti Máriou Kolíkovou vypracovať analýzu na zavedenie povinného očkovania. Pri povinnom očkovaní rizikových skupín sa názory v koalícii rozchádzajú. OĽANO i Za ľudí diskusiu o ňom pripúšťajú, Sme rodina je proti.      

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok