Slovensko nakúpi ďalšie dávky monoklonálnych protilátok na liečbu covidových pacientov

TA3 TASR
8.12.2021 13:56

Slovensko by malo nakúpiť ďalšie dávky monoklonálnych protilátok. Použité majú byť na liečbu pacientov s ochorením Covid-19. Návrh z dielne Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky schválil v stredu vládny kabinet.

Jedna z najväčších britských nemocníc ruší operácie, plnia ju covid pacienti
TASR/AP

Ministerstvo zdravotníctva navrhlo uzatvoriť bilaterálnu zmluvu na nákup 60-tisíc dávok lieku Paxlovid na účel zabezpečenia dostupnosti tohto lieku v čo najkratšom termíne tak, aby bol k dispozícii počas januára, februára a marca budúceho roka.

S cieľom vykonania efektívnych opatrení na ochranu zdravia a životov obyvateľstva navrhol rezort zdravotníctva uzatvoriť bilaterálnu zmluvu aj na nákup 5-tisíc kusov lieku Ronapreve na účel zabezpečenia dostupnosti tohto lieku na prelome decembra a januára. Ministerstvo financií Slovenskej republiky bude musieť uvoľniť na zabezpečenie týchto liekov finančné prostriedky.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský v tejto súvislosti doplnil, že lieky na liečbu ochorenia Covid-19 budú stáť približne 55 miliónov eur. Vláda ešte minulý týždeň schválila nákup liekov za 42 miliónov eur. Šéf rezortu opäť apeloval na ľudí, aby sa proti ochoreniu dali zaočkovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok