Dajú na slová hygienikov. V okresoch Nitra, Zlaté Moravce a Šaľa zatvoria školy už vo štvrtok

TA3 TASR
8.12.2021 12:20

Žiaci druhého stupňa základných škôl a stredoškoláci v okresoch Nitra, Zlaté Moravce a Šaľa sa začnú vzdelávať dištančne už od štvrtka. Rozhodol o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre. Dôvodom je nárast počtu infikovaných aj zhoršujúca sa situácia v nemocniciach v kraji.

Zoznam zatvorených škôl narastá. Pre zlú situáciu sa pridali ďalšie okresy
TASR/Roman Hanc

Informovala o tom regionálna hygienička Katarína Tináková. Preventívne prerušenie prezenčného vzdelávania u žiakov 2. stupňa základných škôl a na stredných školách a prerušenie výchovy a vzdelávania vo vybraných školských zariadeniach v okresoch Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce potrvá od 9. decembra do 17. decembra. Naďalej však zostane v prevádzke 157 predškolských zariadení a 110 základných škôl pre prvý stupeň, čo predstavuje takmer 20-tisíc detí a žiakov. 

Dištančne sa zostanú vzdelávať žiaci na druhom stupni 110 základných škôl a na 30 stredných školách, čo predstavuje takmer 21-tisíc žiakov a študentov. Od budúceho týždňa bude dištančné vzdelávanie na druhom stupni zakladných škôl a na stredných školách zavedené na celom Slovensku. Od 17. decembra sa začínajú školské prázdniny, ktoré trvajú do 9. januára.

V pôsobnosti Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre je 157 materských škôl, 110 základných škôl, 30 gymnázií, stredných odborných škôl a konzervatórií. K 7. decembru boli zatvorené štyri celé materské školy, 17 tried v materských školách, štyri celé základné školy, 137 tried v základných školách, jedna celá stredná škola a 82 tried na stredných školách.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre sa stotožňuje s názorom hlavného hygienika Slovenskej republiky, podľa ktorého v súčasnej situácii už neexistujú triedy, ktoré sú bezpečné a v ktorých nie je problém s nákazou novým koronavírusom. 

Z analýzy vekovo-špecifickej chorobnosti na ochorenie Covid-19 v okresoch Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce za november jednoznačne vyplýva, že najvyššia chorobnosť podľa vekových skupín bola vo všetkých troch okresoch vo vekových kategóriách detí a mladistvých od desať do 19 rokov, teda jednoznačne u žiakov na druhom stupni základných škôl a u stredoškolákov, zhodnotila Tináková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok