Poslanci parlamentu pokračujú v rokovaniach, diskutujú aj o poukazoch pre seniorov

TA3 TASR
7.12.2021 07:05

Plénum Národnej rady SR v utorok pokračuje v rozprave o poukazoch v hodnote 500 eur za očkovanie pre ľudí nad 60 rokov. Poslanci deviaty rokovací deň 51. schôdze začali o pol hodiny neskôr ako zvyčajne. Podpredseda parlamentu Juraj Blanár priblížil, že ide o technické príčiny.

Obyvatelia Slovenska starší ako 60 rokov by podľa návrhu zákona o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením choroby Covid-19 za očkovanie mali dostať poukazy v hodnote 500 eur. Tie by mohli využiť v hoteloch, penziónoch, reštauráciách a kaviarňach, ale aj na kultúrne podujatia či vybrané služby.

Novela zákona, ktorá sa prerokúva v skrátenom legislatívnom konaní, je aktuálne v prvom čítaní. Písomne prihlásených do rozpravy je ešte osem rečníkov. Následne budú mať poslanci možnosť prihlásiť sa ešte ústne.

Poslanci Národnej rady SR nebudú rokovať o stave zdravotníctva. Neschválili totiž program utorkovej mimoriadnej schôdze, ktorú iniciovali nezaradení poslanci Tomáš Taraba, Štefan Kuffa a Filip Kuffa.

Na schôdzi chceli okrem "katastrofálneho stavu v slovenskom zdravotníctve" hovoriť aj o ohrození verejného zdravia občanov. Upozorňovali na pokles zdravotníckeho personálu v nemocniciach, klesajúcu dostupnosť zdravotnej starostlivosti či nedostatočné materiálové zabezpečenie počas pandémie.

Uznesením mienili dosiahnuť, aby parlament požiadal vládu predložiť do 7. decembra informáciu o súčasnom stave zdravotníctva a návrh okamžitých opatrení na odvrátenie kolapsu. Požadovali aj prítomnosť ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok