Biden sa chystá Putina upozorniť na možné hospodárske následky vpádu na Ukrajinu

TA3 TASR
7.12.2021 00:10

Americký prezident Joe Biden dá ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi jasne najavo, že Rusko v prípade vojenskej ofenzívy na Ukrajinu zaplatí vysokú cenu. Povedal to v pondelok poradca amerického prezidenta pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan.

Informovala o tom agentúra DPA. Biden a Putin v utorok absolvujú summit prostredníctvom videokonferencie. Putin môže podľa Sullivana v prípade ofenzívy na Ukrajinu očakávať "značné hospodárske protiopatrenia zo strany USA a Európskej únie, ktoré spôsobia významné a vážne hospodárske škody".

Biden však podľa svojho poradcu v rozhovore takisto upozorní na to, že na vyriešenie tejto krízy existuje aj diplomatická cesta. Biden sa pred utorkovým telefonátom porozpráva s kľúčovými európskymi spojencami, aby skoordinovali svoje posolstvo. Minister zahraničných vecí USA Antony Blinken bude pred videorozhovorom prezidentov hovoriť s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

Biden a Putin by v utorok mali hovoriť aj o kybernetickej bezpečnosti, iránskom jadrovom programe a ďalších medzinárodných konfliktoch, píše DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok