V nemocnici vo Zvolene majú 77 pacientov s covidom, časť z nich leží aj v Krupine

TA3 TASR
6.12.2021 18:07

Zvolenská nemocnica má v súčasnosti hospitalizovaných 77 pacientov s ochorením COVID-19, časť z nich však leží aj v Krupine. V pondelok o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

nemocnica, koronavírus, pľúcna ventilácia, 1140x
TASR/AP

„Na kyslíkových lôžkach vo Zvolene leží 45 pacientov a stav piatich pacientov si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. V Krupine máme 20 pacientov na kyslíkových lôžkach,“ uviedla riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá s tým, že z celkového počtu 77 je 11 pacientov očkovaných.

Podľa hovorkyne nemocnica v spolupráci s Banskobystrickým samosprávnym krajom rozšírila počet očkovacích dní vo vakcinačnom centre v budove Doprastavu. „Očkujeme od utorka do piatka, registrovaných aj neregistrovaných záujemcov,“ vysvetlila riaditeľka nemocnice.

Pavliková pripomenula, že s personálom v je to zatiaľ bez väčších problémov, 18 sú pre pandémiu mimo pracovného procesu. „Prosíme všetkých o prísne dodržiavanie protiepidemických opatrení, zodpovedné a slušné správanie voči našim zdravotníkom a tí, ktorí môžu, nech zvážia možnosť dať sa zaočkovať,“ ukončila Veselá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok