Hygienici v Košickom kraji zatvárajú školy. Dištančne sa tam učí až 22 stredných škôl

TA3 TASR
6.12.2021 17:05

Dištančné vzdelávanie pre výskyt ochorenia Covid-19 aktuálne prebieha v 22 stredných školách, ktorých zriaďovateľom je Košický samosprávny kraj. O prerušení prezenčnej výučby rozhodli regionálne úrady verejného zdravotníctva.

Úhrady za energie uhradí rezort. Školám tak poskytne vyše milión eur
TASR/Veronika Mihaliková

Informovala o tom v pondelok hovorkyňa predsedu Košického samosprávneho kraja Anna Terezková. "Dištančne sa preto aktuálne vzdelávajú študenti všetkých stredných škôl v okresoch Gelnica, Spišská Nová Ves a Rožňava, ktorí sa už do Vianoc do lavíc nevrátia. Podobná situácia je aj v ďalších školách v kraji," uviedla. 

Pre zhoršenú epidemiologickú situáciu ministerstvo školstva rozhodlo, že vianočné prázdniny sa v tomto roku začnú skôr, ako zvyčajne, a to už od 18. decembra.

"Ohnisko nákazy je aktuálne v 22 školách v Košickom kraji - ôsmich školách v okrese Spišská Nová Ves, na šiestich v okrese Rožňava, na piatich v okrese Košice, v dvoch školách v okrese Gelnica a v jednej škole v Michalovskom okrese, kde prebieha výučba na diaľku. Aktuálne sa nový koronavírus potvrdil u 607 študentov a 164 pedagogických a nepedagogických zamestnancov župných stredných škôl," konštatovala hovorkyňa. Košický samosprávny kraj je zriaďovateľom celkovo 63 stredných škôl.

Samosprávny kraj pokračuje v očkovaní proti novému koronavírusu. Doposiaľ podal viac ako 308-tisíc vakcín, z toho vyše 60-tisíc výjazdovo. V aktuálnom týždni bude výjazdová očkovacia služba očkovať v 40 obciach, napríklad v Lekárovciach, Rejdovej, Spišských Vlachoch, Ždani, Rudníku či Margecanoch. Cesta očkovacieho autobusu povedie do Rožňavy, Trebišova, Dobšinej, Kráľovského Chlmca, Čiernej nad Tisou alebo Veľkých Kapušian.

Vakcináciu absolvujú i klienti zariadení sociálnych služieb a personál jednej z košických spoločností. Už tradične bude očkovanie k dispozícii aj v košických nákupných centrách, v obchodnom stredisku v Spišskej Novej Vsi aj v železničnej budove košickej stanice. Počas víkendu bude opäť v prevádzke veľkokapacitné očkovacie centrum v Košiciach, v nedeľu aj očkovacie centrum v Michalovciach a v pondelok vakcinačné centrum v Spišskej Novej Vsi.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok