Moody's znížila rating Francúzska

TA3, TASR
20.11.2012 06:57

Agentúra Moody's Investors Service znížila v pondelok rating záväzkov Francúzska o jeden stupeň z Aaa na Aa1. Oznámenie o rozhodnutí sa odvoláva na neistý fiškálny výhľad krajiny v dôsledku "zhoršujúcich sa hospodárskych vyhliadok", informovala tlačová agentúra Reuters.

Moody's znížila rating Francúzska
SITA

Agentúra Moody's zároveň ponechala ratingu Francúzska negatívny výhľad vzhľadom na možné štrukturálne problémy a pokračujúcu "stratu konkurencieschopnosti" v krajine. Agentúra Standard & Poor's hodnotí Francúzsko ratingom AA-plus s negatívnym výhľadom od jeho januárového zníženia zo stupňa AAA. Agentúra Fitch Ratings stále ponecháva rating krajiny na úrovni AAA, avšak tiež s negatívnym výhľadom.

Skutočnosť, že Francúzsko prišlo o úverové hodnotenie Aaa od dvoch z hlavných ratingových agentúr, je pre krajinu problémom, pretože investičné fondy často vyžadujú minimálne dve prvotriedne hodnotenia na ponechanie aktív v portfóliu. Okrem toho by Francúzsku mohli narásť náklady na získanie úverov, aj keď je jeho rating stále veľmi vysoký, konštatovala agentúra Reuters.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok