SND chce do divadla dostať čo najviac sociálne znevýhodnených detí. Spustilo charitatívny projekt

TA3 TASR
6.12.2021 11:19

Slovenské národné divadlo v spolupráci s občianskym združením Úsmev ako dar spustilo charitatívny projekt "Divadlo pre všetky deti". Ako Informovala PR manažérka Jana Alexová, ide o zbierku, vďaka ktorej by v SND chceli do divadla dostať čo najviac detí z detských domovov, náhradných aj sociálne slabších rodín.

Slovenské národné divadlo SND 1140 px
TASR/Jaroslav Novák

"S blížiacimi sa Vianocami, zvlášť v ťažkej pandemickej dobe, si v Slovenskom národnom divadle ešte viac uvedomujeme potrebu vzájomnej pomoci. Spoločnosť potrebuje viac ľudskosti, empatie, lásky a dobrých skutkov," zdôvodňuje generálny riaditeľ SND Matej Drlička vianočnú kampaň našej prvej divadelnej scény, ktorá sa má niesť najmä v duchu pomoci. "Veríme, že sa k nám pridajú aj naši diváci a spoločne budeme môcť pomáhať aj rozdávať radosť, lebo aj to je úlohou divadla," uviedol Drlička.

Zbierku zastrešuje Úsmev ako dar a prispieť sa dá on-line alebo aj v pokladnici SND. Prvýkrát sa vďaka nej deti z detských domovov, náhradných a sociálne slabších rodín dostanú do divadla na predstavenie Luskáčik 18. decembra. "V prípade zlej epidemiologickej situácie a pretrvávajúceho lockdownu SND nahradí predstavenie v najskoršom možnom termíne," avizuje divadlo.

Podporu detí z detských domovov, náhradných rodín a sociálne slabších rodín nechcú brať v SND ako jednorazovú príležitosť. "Veríme, že projekt bude mať úspech a už teraz rátame s ďalšími charitatívnymi predstaveniami aj počas nasledujúceho roka," dodal Drlička.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok