Čaje pre žiarivú a krásnu pleť: Kamilky, jazmín či púpavu pite doslova na zdravie

TA3/zm
7.12.2021 08:00

Účinky bylín, ktoré nám často rastú priamo pod nosom, poznáme už po stáročia. Čo tak pripraviť si na chladný večer čaje, ktoré vám budú chutiť, zahrejú vás a ešte aj prospejú pleti. nech sa páči, sú to tieto.

Čaje pre žiarivú a krásnu pleť: Kamilky, jazmín či púpavu pite doslova na zdravie
Pexels/Vlada Karpovich

Od unavenej pleti, vačkov pod očami až po kožné problémy. Bylinky a z nich pripravené čaje sú liekom takmer na všetko. Stačí len vedieť, aký si pripraviť – doslova – na zdravie!

Kamilkový čaj

Dostupná bylinka aj veľmi známy čaj z vrecúška. Kamilky sú skvelé, ak bojujete s unavenou pleťou, ktorá sa najčastejšie prejaví v podobe vačkov pod očami. Pripravte si z tejto bylinky čaj a vrecúška nevyhadzujte. Keď budú mať izbovú teplotu, priložte ich aspoň na 10 minút na oči. Jednak pomôžete telu s únavou bojovať z vnútra, ale i z vonku.

Jazmínový a mätový čaj

Ak bojujete s mastnou pleťou, ktorá má sklony k tvorbe akné, jednoznačne si začnite servírovať kvalitný jazmínový čaj. Je preukázané, že má antibakteriálne účinky a skutočne pomáha k lepšiemu stavu pleti.   

O niečo dostupnejšia bylinka je mäta, ktorá sa rovnako odporúča pri problémoch s pleťou s vyrážkami. Spomaľuje totiž produkciu mazu a dokonca dokáže poraziť i kožné ekzémy.

Rooiboss

Tento čaj je prírodným zdrojom AHA kyselín, za ktoré v kozmetických produktoch platíte nemalé čiastky. Pritom si stačí zaobstarať pár vrecúšok a piť ich pravidelne. AHA kyseliny bojujú proti vráskam a predčasnému starnutiu. Nič nepokazíte ani keď si do neho pridáte med.

Biely čaj

Tento druh čaju si servírujte napríklad ak sa chystáte na hory, alebo skrátka potrebujete aj v zime pleť chrániť pred UV žiarením. Je vedecky preukázané, že pod vplyvom bieleho čaju dostávajú pleťové bunky imunitu pred slnečnými lúčmi a tým pádom i pred fotostarnutím.  

Čaj z púpavy

Tento žltý kvietok sme v detstve využívali na vitie venčekov, o pár rokov neskôr však z neho môžeme uvariť zdravý čaj. Ten vám pomôže s celkovým odvodnením organizmu a detoxikáciou. Prejaví sa to na organizme celkovo, ale sekundárne i na tvári, ktorá pri pravidelnom pití tohto čaju bude vyzerať štíhlo a žiarivo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok