Vianočná výzdoba po celom svete: Ako sú počas adventu vyzdobené nielen európske metropoly?

TA3/zm
4.12.2021 10:00

Keďže cestovať sa aktuálne veľmi nedá, ostáva nám robiť to prstom po mape, alebo pozeraním obrázkov na internete. My sme si vybrali druhú možnosť a zavedieme vás do niekoľkých miest, ktoré už naplno prepadli vianočnej atmosfére.

Vianočná výzdoba po celom svete: Ako sú počas adventu vyzdobené nielen európske metropoly?
Profimedia

Ulice plné svetielok a iných symbolov sviatkov už nájdeme rozžiarené po celom svete. Pozrite sa na štyri mestá, ktorých vianočná výzdoba teší obyvateľov a najmä virtuálnych turistov.  

Rím

Vianočná výzdoba Rimanov je každoročne jednou z najhonosnejších na svete. Ulice starobylého mesta tento rok zdobia svietiace hviezdy, ktoré pripomínajú snehové vločky. Výzdoba nie je len pri pamiatkach, ale aj v malebných uličkách, v ktorých podľa počtu ľudí ani nie je cítiť, že by bola pandémia.

Paríž Profimedia

Paríž

Najznámejší bulvár francúzskej metropoly už hrá všetkými farbami. Champs-Élysées a Víťazný oblúk dostali sviatočný šat v podobe farebných svetielok. Nehľadajte tu žiadne symboly, len veľmi jednoduché ozdobenie stromov a svetelnú hru namierenú na turisticky veľmi obľúbený monument.

Barcelona Profimedia

Barcelona

Vianočná sezóna je zahájená už aj v Španielsku, kde je jedným z najkrajších pohľadov na fasádu domu Casa Batllo od katalánskeho architekta Antoniho Gaudího. Aj horkokrvný národ stavil na menej ozdôb, ale o to viac farieb. Sviatky evokujú len efektne spustené svetelné reťaze.

New York Profimedia

New York

A poďme aj mimo Európy. Každoročné slávnostné rozsvietenie ulíc sa vo „veľkom jablku“ konalo už 17. novembra. Preslávená Piata Avenue, ako hlavná ulica centra Manhattanu v New Yorku, ponúka skutočne veľkolepý pohľad. Okrem hry svetiel na nej nájdete neživú ľadovú zoo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok