Kia EV6 prešla s minimálnym časom nabíjania naprieč USA. Porazila dokonca aj Teslu

TA3/SZ
3.12.2021 11:00

Cesta z New Yorku do Los Angeles sa dá zvládnuť aj s elektromobilom a nabíjanie nemusí vôbec trvať extrémne dlho. Koľko času musela novinka od Kie stráviť na nabíjačke?

Kia EV6 prešla s minimálnym časom nabíjania naprieč USA. Porazila dokonca aj Teslu
Kia

Cesta z New Yorku do LA meria približne 4634 kilometrov. Poviete si, že prejsť túto vzdialenosť autom musí trvať večnosť. No nie je tomu tak dokonca ani v prípade, že sa na cestu vyberiete s elektromobilom, ktorého batérie treba nabíjať. Doterajšie prvenstvo medzi elektrickými autami držala Tesla Model S vo verzii 85D, ktorá v roku 2015 strávila na 4634 kilometrovej ceste nabíjaním takmer až 13 hodín.

Ev6 Kia

Novinka EV6 z dielne automobilky Kia prešla túto vzdilanosť rovnako ako Tesla za sedem dní, no čo je najdôležitejšie a v čom Kia porazila Teslu je dĺžka nabíjania. Elektrická novinka EV6 strávila na nabíjačke len sedem hodín, desať minút a jednu sekundu. Auto bolo nabíjané na rýchlonabíjačkách s priemerným časom jedného nabíjania 20 minút. Takto krátky nabíjací čas jedného nabíjania neškodil batériám ani pri používaní rýchlonabíjačiek.

Server Inside EVs zverejnil, že auto stálo z dôvodu potreby nabíjania 22 krát, takže každých zhruba 211 kilometrov cesty. Kia tak upevnila svoje postavenie na trhu s elektromobilmi a dokáže svojími vlastnosťami a schopnosťami konkurovať aj takým menám, ako je Tesla. 

Len pre pripomenutie. Najvyššia verzia EV6 disponuje batériou s kapacitou 77,4 kWh, čo stačí na prejdenie výrobcom udávaných 510 kilometrov. Dostupná je aj verzia s pohonom 4x4, ktorá má výkon 325 konských síl. Cena za túto verziu štartuje na sume 56 tisíc eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok