Zomrel český režisér Jaroslav Hanuš. Preslávil sa najmä seriálom Život na zámku

TA3 TASR
2.12.2021 14:11

Vo veku 70 rokov zomrel vo štvrtok po dlhej chorobe český televízny a filmový režisér a herec Jaroslav Hanuš. Preslávil sa najmä seriálom "Život na zámku" z 90. rokov.

sviečka 1140 px (SITA/Jozef Jakubčo)
SITA/Jozef Jakubčo

 Hanuš pre televíziu nakrútil aj seriály Šípková Růženka, Náměstíčko, Náves a Příkopy. Podieľal sa tiež na cykle Bakaláři. Jeho prvým filmom bol Šaty až na zem z roku 1986. Režíroval tiež televízne filmy Vraždy a něžnosti, Křesadlo, Restaurace u prince, Tajemná truhla, Kdo hledá, najde a Lojzička je číslo, informujú webové Novinky.cz.

Naposledy stál za kamerou pri nakrúcaní rozprávky Sofie a ukradnutý poklad v roku 2008. Ojedinele si vyskúšal aj herectvo, napríklad v seriáli Zdivočelá země a vo filme Vraždy a něžnosti.

Jeho manželkou bola známa česká herečka Jaroslava Hanušová, avšak rozviedli sa. Hanušová zomrela v roku 2016. Hanuš sa narodil 20. augusta 1951 v Prahe. Absolvoval štúdium na Filmovej a televíznej fakulte Akadémie múzických umení v Prahe. Dlhodobo spolupracoval s televíziou – v 90. rokoch režíroval napríklad cykly Kouzelná školka, Výpravy za poznáním či Deset minut s.... Spolupracoval so scenáristom Janom Míkom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok