Vo Francúzsku potvrdili prvý prípad variantu omikron. Infikovaný sa vrátil z Nigérie

TA3 TASR
2.12.2021 10:53

V metropolitnej oblasti Paríža, regióne Ile-de-France, bol potvrdený prvý prípad koronavírusového variantu omikron na území pevninského Francúzska. Vo štvrtok o tom informovala televízia BFM s odvolaním sa na regionálny zdravotnícky úrad ARS.

Eiffelova veza Pariz
TASR/AP

"Infikovaná osoba sa nedávno vrátila z Nigérie. Cestovateľ mal pozitívny test na Covid-19 po tom, ako 25. novembra vystúpil z lietadla. Sekvenovanie vzorky v stredu 1. decembra odhalilo, že táto osoba sa nakazila variantom omikron. Ide o muža vo veku 50 až 60 rokov, ktorý v čase testu nemal žiadne príznaky ochorenia," informovala BFM.

Pozitívny výsledok testu mala aj jeho manželka. V súčasnosti prebiehajú ďalšie testy aby sa zistilo, či sa tiež nakazila variantom omikron. Podľa regionálneho úradu verejného zdravotníctva je manželský pár izolovaný vo svojom dome, kde žijú so svojim synom.

"Tretia osoba žijúca pod jednou strechou bola testovaná 2. decembra, aby sa zistilo, či je infikovaná a ak áno, či je nositeľom variantu. Žiadna z týchto osôb nie je zaočkovaná," uviedol ARS. Francúzske úrady potvrdili v utorok prvý prípad koronavírusovej varianty omikron, a to na svojom ostrove Réunion v Indickom oceáne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok