Kia predstavila novú generáciu modelu Niro s úplne novým dizajnom

TA3/SZ
2.12.2021 11:00

Nová generácia crossoveru Niro od automobilky Kia má nielen nový odvážny vzhľad, ale aj tri varianty pohonu pod kapotou

Kia predstavila novú generáciu modelu Niro s úplne novým dizajnom
Kia

Na začiatok sa pozrime na Niro po stránke dizajnu, pretože vzhľad je to, čo prešlo najväčšou zmenou. Predok auta je tvorený veľkým nasávacím otvorom v spodnej časti nárazníku a jedným menším, pozdĺžnym v hornej časti, nad ktorým nájdeme umiestnené aj nové logo automobilky. Zaujímavé je riešenie svetlometov, ktoré majú hranatý tvar, a taktiež grafika denného svietenia je tvorená jednou líniou opisujúcou tvar svetlometu v jeho spodnej polovici. Vcelku vkusné je aj použitie čiernych doplnkov, ktoré osviežili celkový vzhľad, ako napríklad lemy okolo kolies a čierne lišty okien.

Niro Kia

Rovnako zaujímavá je aj zadná časť, pretože môžme vidieť farebne odlišný C-stĺpik, čo je vcelku neobvyklé riešenie. Zadná časť pôsobí uhladeným dojmom, ktorý dotvárajú koncové LED svetlá tiahnuce sa od hrany strechy, až po spomínaný, farebne odlišný stĺpik. Zboku je vidieť vyšší podvozok, ktorý umožňuje crossoveru lepšiu prejazdnosť nerovnosťami.

Niro Kia

Kia bližšie informácie zatiaľ nezverejnila, no potvrdila tri typy pohonu. Pod prednou kapotou tak budeme môcť nájsť hybridné, plug-in hybridné a elektrické pohonné ústrojenstvo.

Interiér bol navrhovaný s dôrazom na ekológiu. Čalúnenie stropu je vyrobené z recyklovaných tapiet, sedadlá obsahujú vlákna z eukalyptových listov a čalúnenie dverí je potiahnuté farbou na vodnej báze. Interiéru dominuje širokouhlý displej infotainmentu, ktorý dopĺňa digitálny prístrojový panel pred vodičom. Klimatizácia dostala samostatný ovládací panel s dotykovými tlačidlami. Ten je umiestnený hneď pod centrálnym displejom. Zaujímavý je aj použitý volant, ktorý má len dve ramená. Takýto dizajn pekne zapadá do celkového minimalizmu vládnuceho v celom interiéri.

Nová generácia Nira príde na trh v roku 2022 a bude dostupná aj u nás. Kia zatiaľ viac informácií nezverejnila, no už teraz je jasné, že sa máme na čo tešiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok