Košice sa po covidovej pauze predstavili na domácom ľade, kde si poradili s Trenčínom

TA3
1.12.2021 22:35

HC Košice sa po takmer dvojtýždňovej pauze spôsobenej koronavírusom v tíme vrátil do akcie a bol to víťazný návrat. Oceliari zdolali v dohrávke 20. kola Tipos extraligy v Steel aréne Duklu Trenčín.

Košičania mali lepší začiatok a v ôsmej minúte išli do vedenia po góle Kanaďana McPhersona. Trenčania potom zvýšili aktivitu, ale do väčšieho tlaku sa nedostali. Naopak, do prvej prestávky skóroval ešte najlepší kanonier Košičanov Klhufek, ktorý dal 100. gól v extralige. Hostia prevzali iniciatívu až v druhej tretine, v ktorej boli omnoho aktívnejší ako domáci a dočkali sa aj gólovej odmeny. 

Tá prišla v 27. minúte, keď Valach potrestal chybnú rozohrávku Košičanov. Trenčania boli blízko aj k vyrovnaniu, ale nevyužili dve presilovky. Naopak, ocelierov upokojil Paršin, ktorý v 44. minúte zvýšil na 3:1. Náskok domácich mohol zveľadiť McPherson, no jeho šancu zmaril Bowns. Trenčania to v závere skúsili aj bez brankára, ale Košarišťana už neprekonali. Na druhej strane sa však presadil Saucermann, ktorý strelou do prázdnej brány poistil výhru Košíc 4:1.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok