Prešovský kraj sprístupní očkovanie proti covidu aj vo Svidníku a vo Svite, pripravil 12 termínov

TA3 TASR
1.12.2021 16:50

Prešovský samosprávny kraj počas víkendu sprístupní ľuďom vakcínu proti ochoreniu Covid-19 aj vo Svidníku a vo Svite. Otvorí tri svoje veľkokapacitné očkovacie centrá a zrealizuje vakcináciu jednodávkovým Janssenom rovnako v troch obchodných centrách. Spolu kraj pripravil 12 víkendových očkovacích termínov.

koronačísla
TASR/Jakub Kotian

Informovala o tom hovorkyňa kraja Daša Jeleňová. Ako povedala, v teréne je aj mobilná jednotka PSK, ktorá očkuje na 18 rôznych miestach. Kraj koordinuje tiež očkovanie aktuálne v piatich zariadeniach sociálnych služieb. Kraj tento týždeň umožní očkovanie jednodávkovým Janssenom a očkovanie a preočkovanie vakcínou Pfizer/BioNTech, a to vo ôsmich mestách, 16 obciach a piatich zariadeniach sociálnych služieb.

"Naším zámerom je umožniť očkovanie v ďalších mestách i obciach, pretože v súčasnej dobe, kedy nový koronavírus udrel plnou silou, je potrebné očkovanie zefektívniť," povedal predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský.

Počas víkendu kraj umožní očkovanie Janssenom v troch nákupných domoch v Bardejove, Prešove a v Poprade v čase od 10.00 h do 17.00 h. V sobotu kraj umožní očkovanie Janssenom tiež v Kine Dukla vo Svidníku, v Mestskej športovej hale vo Vranove nad Topľou a vo veľkokapacitnom očkovacom centre Obchodnej akadémie v Humennom, a to v čase od 10.00 h do 17.00 h.

V tento deň prebehne očkovanie touto vakcínou i na Mestskom úrade vo Svite, avšak od 9.00 h do 17.00 h a v skrátenom čase medzi 16.00 h až 18.00 h aj vo VOC v priestoroch Strednej odbornej školy technickej v Prešove. Vo všetkých troch krajských očkovacích centrách bude najbližší víkend aplikovaná vakcína Pfizer/BioNTech, a to jej prvá, druhá i tretia dávka. Prešovské VOC v priestroch Strednej odbornej školy technickej bude otvorené v sobotu od 8.00 h do 16.00 h.

Očkovacie centrum v priestoroch Strednej priemyselnej školy techniky a dizajnu v Poprade bude otvorené v sobotu od 8.00 h do 18.00 h. Humenské centrum v priestoroch Obchodnej akadémie na Komenského ulici bude otvorené v nedeľu od 8.00 h do 16.00 h.

Očkovanie a preočkovanie vakcínou Pfizer/BioNTech sa vo všetkých troch centrách uskutoční na základe registrácie cez štátny systém www.korona.gov.sk alebo portál kraja www.psk-ockovanie.sk. Umožnené bude aj pre neregistrovaných záujemcov, a to od 8.00 h do 9.00 h ráno.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok