S balzamom si nevystačíte: V zime potrebujú pery dôkladnejšiu starostlivosť

TA3/zm
2.12.2021 16:00

Popraskané a suché pery sú následkom chladného počasia a trápia množstvo žien. Spotreba balzamu je v tomto období vyššia, no je to len základ v starostlivosti. Svojim ústam by ste mali ponúknuť rozhodne viac.

S balzamom si nevystačíte: V zime potrebujú pery dôkladnejšiu starostlivosť
Pexels/Burst

Koža na perách je oveľa jemnejšia a tenšia ako na zvyšku tváre. Keď si predstavíte, ako trpí pri prechodoch z vykúrených miestností do vonkajšieho chladu pokožka, tak v prípade pier je to niekoľkonásobne silnejšie. Aj preto by ste sa mali zamerať na komplexnú starostlivosť o ne.

Doplňte vitamíny

Začnite zvnútra. Ak budete mať dostatok vitamínov, telo si oveľa ľahšie poradí s nástrahami počasia, a platí to aj o perách. Doplniť by ste mali vitamíny A, B, C, D a K, ktoré obsahujú napríklad jablká, ananás, brokolica, špenát alebo kel.

Chutný peeling

Bez ohľadu na to, či už sa vám pery šúpu alebo ešte nie, doprajte si raz za týždeň peeling zo surovín, ktoré pravdepodobne nájdete bežne doma. Potrebovať budete malú lyžičku medu, lyžičku cukru a pár kvapiek olivového oleja. Všetky ingrediencie spolu zamiešajte a naneste na ústa na niekoľko minút. Aj keby ste si pery oblizli, nič sa nestane, táto pasta je veľmi chutná.

Pri zmývaní jemne zmesou masírujte pery, aby ste vďaka zrnkám cukru vytvorili efekt peelingu, čím sa pokožka krásne prekrví a zbaví prebytočných častí.

Maska na pery

Rovnako raz za týždeň doprajte perám výživnú masku, v ktorej hrá hlavnú rolu opäť med. Tentokrát ho zmiešajte so žĺtkom a podľa potreby rozrieďte opäť olivovým či kokosovým olejom. Po dvadsiatich minútach pôsobenia zábal umyte a pery dôkladne namastite kvalitným balzamom.  

Témy: Krása zima
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok