NHL: Strelecky sa presadili dvaja slovenskí hokejisti. Washington na Floride nakoniec prehral

TA3 TASR
1.12.2021 08:52

V ôsmich zápasoch zámorskej NHL v noci na stredu sa strelecky presadili dvaja slovenskí hokejisti. Útočník Tomáš Tatar strelil štvrtý gól v sezóne, ale jeho New Jersey prehralo doma so San Jose 2:5.

Hokej bránka puk ilu 1140px (SITA/Martin Havran)
SITA/Martin Havran

Obhajca titulu Tampa Bay prehrala na ľade St. Louis 3:4 po nájazdoch, obranca Erik Černák kurióznym gólom oslávil návrat po osemzápasovej absencii po zranení, Lightning to ale na dva body nestačilo.

Dvadsaťštyriročný slovenský zadák zvýšil v 6. minúte svojím prvým gólom v sezóne už na 3:0 pre hostí. Po buly po druhom góle nahodil Slovák puk na mantinel do útočného pásma a ten sa čudným odskokom dostal pred brankára Blues Jordana Binningtona. Ten si ho napokon hokejkou nešťastne zrazil za chrbát. Domáci ale po katastrofálnom úvode nerezignovali, Ryan O´Reilly, Logan Brown a Ivan Barbašov vyrovnali a napokon o výhre 4:3 rozhodol v nájazdoch O´Reilly.

New Jersey - San Jose 2:5 (za domácich T. TATAR 1+0), Florida - Washington 5:4, Boston - Detroit 1:2, Minnesota - Arizona 5:2, Nashville - Columbus 6:0, St. Louis - Tampa Bay 4:3 pp a sn (za hostí E. ČERNÁK 1+0), Dallas - Carolina 4:1, Los Angeles - Anaheim 4:5 pp a sn

Dallas v zostave s obrancom Andrejom Sekerom zvíťazil doma nad Carolinou 4:1 vďaka hetriku Fína Roopea Hintza. Ešte viac exceloval švédsky útočník Nashville Filip Forsberg, ktorý sa na demontáži Columbusu 6:0 podieľal štyrmi gólmi. Washington na ľade Floridy viedol po dvoch tretinách 4:1, ale napokon prehral 4:5, keď Panthers v tretej tretine dosiahli štyri góly. Slovenský obranca Capitals Martin Fehérváry odohral vyše 20 minút, zapísal si jeden mínusový bod aj dve trestné minúty.









zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok