December je najrizikovejší mesiac z hľadiska nevery: Komu, kedy a prečo hrozí?

TA3/zm
1.12.2021 08:00

Počas predvianočných týždňov rastie chuť na sex, a tým pádom i neveru. Zhruba tretina ľudí priznáva, že svoju polovičku podviedla práve v tomto období.

December je najrizikovejší mesiac z hľadiska nevery: Komu, kedy a prečo hrozí?
Pexels/Nicole Michalou

Vianoce sú najšťastnejšie sviatky roka, ale to len v prípade, že svojmu partnerovi neprídete na to, že má bokovku. Žiaľ, i to sa môže stať a až 80 percent ľudí má v tomto období roka zvýšenú chuť na sex, ktorý nie vždy praktikujú s oficiálnym partnerom.

Najerotickejšie dni roka

Britská stránka IllicitEncounters.com urobila prieskum zameraný vyslovene na Vianoce. Keďže sú tieto sviatky najmä o rodine, online zoznamka sa zamerala na to, aký vplyv majú na sexualitu partnerských dvojíc.

Okrem domácej pohody sa nesú nasledujúce týždne aj duchu intímnych dobrodružstiev. Na štyroch z piatich ľudí pôsobí advent ako afrodiziakum a nehanbia sa priznať, že majú väčšiu chuť na milostné hry. Aby ste sa neľakali, zvyčajne sa to týka stabilných partnerstiev, ktoré sa zhodujú, že najerotickejší deň v roku je práve Štedrý deň. Za ním nasleduje Silvester a potom Nový rok.

Na vine je alkohol

Okrem milovania s oficiálnym partnerom sa členovia spomínanej zoznamovacej stránky priznali aj k tomu, že vo vianočnom období rastie riziko nevery. Za všetkým treba hľadať alkohol, ktorý na firemných a podobných večierkoch tečie potokom. K mimomanželskému pomeru sa za takýchto okolností priznala až tretina účastníkov prieskumu. A zhodli sa na tom, že zvyčajne z takéhoto zážitku nebýva nič viac, len jednorazová záležitosť.

Chuť experimentovať

Posledné týždne roka sa síce naháňame, ale keď prídu skutočné sni oddychu, väčšina z nás údajne túži po experimentovaní za dverami spálne. Podľa odborníkov ide o formu oddychu, ktorého potrebu pociťujú rovnako muži i ženy. Preto britská online stránka zo svojho prieskumu vyvodila záver, že tie páry, ktoré sa nebránia zažiť spoločne niečo nové, nie sú v ohrozenej skupine.        

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok