Omikronom sa nakazili dvaja izraelskí lekári, jeden pricestoval z Londýna

TA3 TASR
30.11.2021 15:14

Nový koronavírusový variant omikron zaznamenali u dvoch izraelských lekárov, z ktorých jeden sa minulý týždeň vrátil z konferencie v britskej metropole Londýn. Potvrdil to v utorok jeden z hovorcov zdravotníckeho strediska Šeba blízko Tel Avivu.

ilustrák k opatreniam
TA3 / David Duducz

Informovala o tom v utorok agentúra Reuters. Obaja infikovaní lekári boli zaočkovaní troma dávkami vakcíny Pfizer/BioNtech a zatiaľ vykazujú mierne príznaky ochorenia Covid-19, spresnila nemocnica. Ako dodala, lekár, ktorý sa vrátil z konferencie v Británii, pravdepodobne nakazil svojho kolegu.

V Izraeli okrem toho identifikovali dve ďalšie osoby nakazené novým variantom koronavírusu, potvrdili predstavitelia rezortu zdravotníctva. V jednom prípade išlo o turistu z afrického štátu Malawi zaočkovaného vakcínou AstraZeneca.

Izrael v sobotu zatvoril svoje hranice na 14 dní pre cudzincov zo všetkých krajín v snahe zastaviť šírenie variantu omikron a opätovne zaviedol kontroverzné monitorovanie pohybu nakazených a ich kontaktov prostredníctvom lokalizácie mobilných telefónov.

Krajina dúfa, že za 14 dní už bude mať viac poznatkov o účinnosti terajších vakcín proti variantu omikron, píše Reuters. Plne zaočkovaných proti koronavírusu je v súčasnosti zhruba 57 percent z 9,4 milióna obyvateľov Izraela.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok