Po tretej dávke vakcíny je veľký dopyt. Záujemcovia by sa mali radšej registrovať do čakárne

TA3 TASR
30.11.2021 13:01

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky odporúča záujemcom o tretiu dávku vakcíny proti ochoreniu Covid-19 registráciu - tzv. Čakáreň. O očkovanie treťou dávkou je podľa hovorkyne rezortu zdravotníctva Zuzany Eliášovej na Slovensku veľký záujem, doposiaľ absolvovalo ďalšie očkovanie takmer 400-tisíc ľudí.

Riziko krvných zrazenín je po prekonaní koronavírusu oveľa vyššie ako po očkovaní
TASR/AP

Záujemcovia teda môžu využiť registračný formulár na stránke www.korona.gov.sk alebo https://vakcinacia.nczisk.sk/. Po registrácii v tzv. Čakárni bude záujemcom pridelený presný termín na očkovanie, vďaka čomu sa vyhnú čakaniu pred očkovacími centrami. Podľa Ministerstva zdravotníctva sa tým zároveň umožní efektívnejšia distribúcia vakcín a manažment pacientov a zdravotníkov vo vakcinačných centrách.

Pri registrácii na očkovanie je potrebné zadať kraj a okres, v ktorom sa chce žiadateľ zaočkovať. Možné je však zadať viacero možností. "Pri výbere viacerých okresov je predpoklad získania skoršieho termínu očkovania. Netreba však zabúdať na to, že voliť si treba len taký okres, do ktorého nebude mať žiadateľ problém za očkovaním vycestovať," pripomenulo ministerstvo.

Ďalšou možnosťou je kontaktovať call centrum Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky na telefónnom čísle 0800 174 174, prípadne zo zahraničia +421 222 200 910 alebo 02/32 35 30 30. Túto možnosť odporúča ministerstvo využiť iba ľuďom, ktorí nemajú možnosť prihlásiť sa elektronicky. Pripomenulo, že kapacity centra nie sú neobmedzené a pri veľkom záujme volajúcich sa predĺži doba čakania na linke.

Využiť sa dá aj možnosť očkovania proti ochoreniu Covid-19 u svojho lekára, v prípade, ak túto možnosť ponúka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok