NAKA zadržala osem ľudí, zásah sa má týkať Národnej diaľničnej spoločnosti

TA3 TASR
30.11.2021 08:30

Národná kriminálna agentúra zasahovala na viacerých miestach Slovenska. Akcia súvisí s rozsiahlou ekonomickou trestnou činnosťou. V teréne bola takmer stovka policajtov. Dočasný policajný prezident Štefan Hamran povedal, že 8 ľudí zadržali a 9 obvinili. Ide už o štvrtý zásah v poradí, ktorý sa má týkať šafárenia v Národnej diaľničnej spoločnosti.

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry v utorok od skorých ranných hodín vykonávajú úkony na území celého Slovenska. Potvrdila to Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru.

Podľa slov Dobiášovej úkony súvisia s dokumentovaním ekonomickej trestnej činnosti. O zásahu NAKA informovali Aktuality. "Bližšie informácie poskytneme, až keď to procesná situácia dovolí," dodala Dobiášová. NAKA zasahovala v Bratislave, Trenčíne, Žiline, aj na východnom Slovensku.

Hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová priblížila, že prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v tejto súvislosti vykonáva dozor vo veci obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a s tým súvisiacich trestných činov. 

"Vzhľadom na prebiehajúce úkony bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť, aby neprišlo k zmareniu trestného konania," doplnila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok