Nevydržali strechy ani hodinová veža. Istanbulom sa prehnala silná búrka, vyžiadala si obete

TA3 TASR
29.11.2021 20:20

Štyria ľudia zahynuli a viacero ďalších utrpelo zranenia počas búrky sprevádzanej silným vetrom, ktorá sa v pondelok prehnala Istanbulom a ďalšími časťami Turecka. V 15-miliónovom meste spôsobila problémy v doprave.

Ako uviedla agentúra AP, medzi obeťami bola aj jedna žena, ktorá zahynula vo štvrti Esenyurt. Vietor strhol z jej domu časť strechy, ktorá následne privalila ju aj jej dieťa. Dieťa napokon vyviazlo len so zraneniami, informovala agentúra Anadolu.

Kancelária guvernéra Istanbulskej provincie informovala, že k ďalším trom úmrtiam došlo taktiež v Istanbule, pričom jednou z obetí bol cudzinec. Zranených bolo ďalších 19 ľudí, z ktorých traja sú vo vážnom stave.

V dôsledku silného vetra sa v Istanbule zrútila aj hodinová veža. Vietor zároveň podľa údajov miestneho magistrátu strhol 33 striech, prevrátil 192 stromov, vyvrátil 52 semaforov a dopravných značiek a poškodil 12 áut.

Zrušená bola námorná aj trajektová doprava cez bosporský prieliv. Prinajmenšom šesť letov spoločnosti Turkish Airlines, ktoré mali pristáť v Istanbule, odklonili do miest Ankara a Izmir, uviedol hovorca aerolínií.

Pre silný vietor museli tiež zastaviť trajektovú dopravu medzi letoviskami Bodrum a Datča, informovala súkromná agentúra DHA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok