V Británii obvinili tínedžera z vraždy 12-ročného dievčaťa, podľa polície jej mal spôsobiť katastrofálne zranenia

TA3 TASR
29.11.2021 09:32

Tínedžera obvinili z vraždy 12-ročného dievčaťa v centre anglického mesta Liverpool, informovala polícia.

vražda nôž miesto činu mŕtvola 1140px (SITA)
SITA/AP

Ava Whiteová bola vo štvrtok s priateľmi v meste, kam si zašli po slávnostnom rozsvietení vianočných svetiel. Pri útoku o 20.39 h miestneho času (21.39 h SEČ) utrpela "katastrofálne zranenia", uviedla polícia grófstva Merseyside. Správu priniesli v pondelok tlačové agentúry PA Media a DPA.

Štrnásťročný chlapec, ktorý zo zákonných dôvodov nemôže byť menovaný, je teraz obvinený z vraždy a vlastnenia predmetu s ostrou čepeľou. Chlapec sa nachádza vo väzbe a v pondelok sa postaví pred súd. 

Zatknutí boli aj ďalší traja chlapci vo veku 13 až 15 rokov, ktorých podmienečne prepustili na kauciu. Vyšetrovanie prípadu prebieha.

"Pracujeme aj na tom, aby nikto nezverejnil na sociálnych sieťach príspevky alebo mená, ktoré by prípadne mohli mať nepriaznivý dopad na dosiahnutie spravodlivosti, ktorú si želá Avina rodina," uviedla šéfka vyšetrovateľov Sue Coombsová a dodala, že nechce vyšetrovanie ničím ohroziť.

Coombsová zároveň vyzvala každého, kto zachytil samotný incident alebo následne miesto činu, aby poslal snímky či záznamy polícii na web https://mipp.police.uk/operation/05MP21M43-PO1.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok