Maroko pozastavilo lety z celého sveta. Obáva sa omikronu

TA3 TASR
28.11.2021 17:47

Marocké úrady sa rozhodli pozastaviť lety z celého sveta pre obavy z rýchleho šírenia nového koronavírusového variantu omikron.

Marrákeš Maroko ilu 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Príslušné rozhodnutie, ktoré začne platiť od pondelka predbežne na dva týždne, oznámilo v nedeľu na Twitteri marocké ministerstvo zahraničných vecí. Jeho prijatie zdôvodnilo potrebou chrániť zdravie občanov a zachovať "úspechy, ktoré Maroko doposiaľ dosiahlo v boji proti pandémii".

V súvislosti so šírením omikronu prijímajú cestovné obmedzenia mnohé krajiny sveta. Marocký úplný zákaz prichádzajúcich letov, ktorý sa vzťahuje na osobnú leteckú dopravu, patrí medzi najdrastickejšie z týchto opatrení, píše agentúra AP.

Maroko má jednu z najvyšších úrovní zaočkovanosti proti covidu spomedzi afrických krajín: aspoň prvú dávku vakcíny tam dostalo 66 percent obyvateľov. Počas prvej fázy pandémie v roku 2020 toto severoafrické kráľovstvo uzavrelo svoje hranice na niekoľko mesiacov.

Medzi krajiny, ktoré v súvislosti so šírením variantu omikron zaviedli cestovné obmedzenia, sa cez víkend pridali Filipíny. Okrem zákazu letov z oblasti južnej Afriky, pozastavili do 15. decembra aj leteckú dopravu zo siedmich európskych krajín, medzi ktorými je aj Česká republika, Maďarsko a Rakúsko, uviedla tlačová agentúra ANI.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok