Voľba chýbajúceho člena Súdnej rady bude online. Výsledky vyhlásia 30. novembra

TA3 TASR
28.11.2021 17:40

Súdna rada SR vyhlási výsledky voľby jej chýbajúceho člena v utorok, 30. novembra, o 12.00 h. Voľba sa bude z dôvodu pandemických opatrení konať on-line. Informovala o tom hovorkyňa rady Veronika Müller.

Súdna rada voľba predseda 1140 (TASR)
TASR

"Z dôvodu vyhlásenia núdzového stavu a nariadenia lockdownu sa voľba vykoná dištančnou formou. Kancelária Súdnej rady zabezpečila on-line prenos na svojom webovom sídle. Predsedom hlavnej volebnej komisie je Pavol Tomáš, ktorý v rámci videokonferencie vyhlási výsledok," priblížila hovorkyňa.

Oprávnení navrhovatelia podľa jej slov predložili predsedovi rady dva návrhy na nového člena. "Na Gabrielu Dúbravkovú, sudkyňu Okresného súdu Žilina, a na Jána Gandžalu, sudcu Krajského súdu v Banskej Bystrici. Volebný akt sa vykoná na zhromaždeniach sudcov v stredoslovenskom volebnom obvode, ktorý tvoria obvody Krajského súdu v Banskej Bystrici a Krajského súdu v Žiline," doplnila.

Kandidáta na člena Súdnej rady z radov sudcov môžu navrhnúť sudcovské rady či stavovské organizácie sudcov. Tiež najmenej desať sudcov vykonávajúcich funkciu sudcu v tom istom volebnom obvode pre daný volebný obvod.

Voľné miesto je potrebné obsadiť po tom, čo sa k 15. septembru z osobných a zdravotných dôvodov vzdala funkcie členky rady jej bývalá šéfka Lenka Praženková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok