POČASIE: Bude zamračené. Niekde môže snežiť, hrozí aj poľadovica

TA3 SHMÚ
28.11.2021 07:10

Prevažne zamračené a postupne na mnohých miestach dážď, vo vyšších, na krajnom západe miestami aj v nižších polohách sneženie. Ojedinele poľadovica. Najvyššia teplota 1 až 8 st. Slabý alebo južný vietor do 25 km/h, na západe neskôr severozápadný, nad pásmom lesa neskôr prudký vietor až víchrica.

Situácia

Počasie v našej oblasti ovplyvňuje frontálne rozhranie spojené s prehlbujúcou sa tlakovou nížou, ktorej stred sa bude presúvať z jadranskej oblasti nad Poľsko.

Predpoveď počasia

Prevažne zamračené a postupne na mnohých miestach dážď alebo prehánky. Od vyšších, v západnej polovici neskôr od stredných polôh, sneženie. Na Záhorí neskôr aj v nižších polohách dážď so snehom alebo sneženie. Ojedinele tvorba poľadovice. Najvyššia denná teplota 3 až 8 st, na Záhorí 1 až 3 st. Na Zemplíne aj teplejšie. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 0 st. Slabý, na juhozápade a postupne aj inde juhovýchodný až južný vietor, ktorý sa neskôr na západe zmení na severozápadný 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h). Na horách nad pásmom lesa búrlivý vietor až víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok: do 10 mm / do 3 cm, od cca 1000 m do 10 cm snehu

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok