Omikron sa už šíri po Európe. Štáty zavádzajú prísne obmedzenia pre cestovateľov z Afriky

TA3
27.11.2021 22:24

Európu vystrašil nový nový variant koronavírusu. Omikron hlási Holandsko, Británia, Nemecko, ale aj Česko a Taliansko. Jednotlivé štáty preto zavádzajú prísne obmedzenia pre cestovateľov z regiónu južnej Afriky.

V Nemecku zachytili dvoch infikovaných po prílete z juhu afrického kontinentu do Mníchova. Úrady preverujú aj ďalšiu možný prípad. Minister sociálnych vecí spolkovej republiky Hesensko vyzval všetkých cestujúcich z Juhoafrickej republiky, aby sa izolovali a nechali sa otestovať. Koronavírus identifikovali aj u 61 cestujúcich po prílete do Holandska. Počet tých, ktorí sa nakazili práve omikronom ešte úrady preverujú. Cestujúci hovoria o chaose.

Na hrozbu šírenia novej mutácie koronavírusu už okrem USA či Veľkej Británie zareagovali aj ďalšie krajiny. Slovensko podľa premiéra Hegera prijalo nevyhnutné opatrenia, ministerstvo zahraničných vecí zároveň neodporúča do regiónu cestovať.

Prvý prípad zaznamenali aj v Česku. Potvrdila ho nemocnica v Liberci. Úrady čakajú na výsledky analýzy testu ženy, ktorá sa vrátila z Namíbie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok