Letecké spojenie medzi Slovenskom a Afrikou sa pozastavuje. Môže za to nový variant vírusu

TA3 TASR
27.11.2021 10:39

Vzhľadom na nový variant koronavírusu Slovensko od sobotňajšej polnoci zastavilo prijímanie civilných letov zo siedmich štátov Afriky.

Letisko M.R.Štefánika 1140 x (SITA/Jozef Jakubčo)
SITA/Jozef Jakubčo

Ide o Botswanu, Eswatini, Lesotho, Mozambik, Namíbiu, Juhoafrickú republiku a Zimbabwe. Rovnako platí zákaz aj pre lety zo Slovenska do týchto krajín. Toto opatrenie predbežne platí do 13. decembra. Na sociálnej sieti o tom informovalo Ministerstvo dopravy a výstavby SR.

"Slovenská republika pristúpila k vyhláseniu zákazu na základe odporúčania Európskej komisie aj napriek tomu, že nemá priame pravidelné letecké spojenia s týmito krajinami. Zákaz sa tak bude týkať nepravidelných letov, ako sú biznis alebo súkromné lety," informovalo ministerstvo. Zákaz sa netýka leteckej nákladnej prepravy, letov na humanitárne účely či technického medzipristátia na neobchodné účely.


Európska komisia v piatok požiadala členské štáty Európskej únie, aby zatiahli "ručnú brzdu" v dôsledku objavenia sa nového variantu koronavírusu. Šéfka EK Ursula von der Leyenová v piatok popoludní informovala o tom, že Brusel správy o novom variante B.1.1529 berie veľmi vážne. Svetová zdravotnícka organizácia ho označila za "variant vyvolávajúci znepokojenie" a premenovala na Omikron.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok