Mostu-Híd sa pozdáva zavedenie troch hodín telocviku

TASR
18.11.2012 09:50

Strana Most-Híd schvaľuje zámer ministra školstva Dušana Čaploviča (Smer-SD), ktorý chce zvýšiť počet hodín telesnej výchovy zo súčasných dvoch na tri pre žiakov prvého stupňa.

Mostu-Híd sa pozdáva zavedenie troch hodín telocviku
SITA

"Dve hodiny pohybu za týždeň nie je pre deti dostačujúce," povedal poslanec za Most-Híd Arpád Érsek.

Poslanec už dávnejšie argumentoval tým, že dve hodiny telocviku za týždeň v skutočnosti znamenajú len 60 minút pohybu, keďže treba rátať aj s prezliekaním sa, sprchovaním a presunom medzi triedou a telocvičňou.

"Takto vychádza na deň len desať minút pohybu. Ak berieme do úvahy, že deti sedia v laviciach päť, šesť aj sedem hodín denne, tak je to málo," myslí si Érsek. Telesná výchova by sa podľa neho mala vyučovať zábavnými formami a rôznymi hrami.


Ministerstvo plánuje zaviesť viac hodín telocviku prostredníctvom návrhu koncepcie štátnej politiky v oblasti športu, ktorú tento týždeň poslal na pripomienkovanie. Tri hodiny telesnej výchovy školákom plánoval zaviesť exminister školstva Eugen Jurzyca (SDKÚ-DS) už od tohto školského roka. Chcel, aby sa hodiny telesnej výchovy vyučovali zážitkovými formami ako zumbou či aerobikom. Čaplovič však v júni opatrenie zastavil a odôvodnil to tým, že bolo nesplniteľné a zámer nebol zohľadnený v rozpočte rezortu na roky 2012–2015. Aktuálny návrh koncepcie ráta s prípravou súboru opatrení na zavedenie troch hodín na prvom stupni do konca budúceho roka.


Návrh koncepcie predpokladá napríklad aj postavenie Národného futbalového štadióna do roku 2016 a tiež vybudovanie niekoľkých menších zimných štadiónov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok