Nitriansky okres získal žolíka vďaka zaočkovanosti, pomôcť môže až po lockdowne

TA3 TASR
25.11.2021 14:29

Nitrianskom okrese sa v priebehu posledných týždňov podarilo dosiahnuť viac ako 65-percentnú zaočkovanosť ľudí vo veku nad 50 rokov. V prípade, že po odvolaní aktuálneho lockdownu začne opäť platiť Covid automat, okres bude mať žolíka, vďaka ktorému už nespadne do čiernej farby.

Nové čísla
TASR/František Iván

S kampaňou za zvýšenie zaočkovanosti prišlo ešte začiatkom novembra mesto Nitra. Jej cieľom bolo zvýšiť počet očkovaných v okrese. Vakcíny proti ochoreniu Covid-19 mohli záujemcovia vďaka kampani dostať v obchodnom centre Mlyny a v poliklinikách na sídlisku Chrenová a Klokočina. 

V uplynulých dňoch sa očkovalo aj v kultúrnych domoch v mestských častiach Zobor, Dražovce, Janíkovce, Krškany a Kynek. Záujemcovia sa okrem toho môžu nechať zaočkovať aj vo veľkokapacitných centrách Nitrianskeho samosprávneho kraja na Slančíkovej ulici v Nitre a v poliklinikách v Šali a Štúrove. Svoje očkovacie centrá majú aj nemocnice v kraji.

Celková zaočkovanosť v okrese Nitra je podľa údajov z Inštitútu zdravotných analýz 47,7 percenta. Zaočkovanosť vo vekovej skupine nad 50 rokov je 65,02 percenta a okres túto hranicu prekročil o šesť zaočkovaných ľudí. 

Ďalšími okresmi v Nitrianskom kraji, ktoré v tejto vekovej kategórii preskočili hranicu 65 percent, sú okresy Šaľa a Komárno so 67,81- a 66,4-percentnou zaočkovanosťou. Najhoršie je na tom Topoľčiansky okres, kde je 56,97 percenta zaočkovaných ľudí nad 50 rokov pri celkovej zaočkovanosti 39,5 percenta.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok