Pomôcť môže aj armáda. Ozbrojené sily ponúkajú na boj s pandémiou až tisíc vojakov denne

TA3 TASR
24.11.2021 16:01

Na boj s pandémiou sa denne môže vyčleniť do tisíc príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Vojaci by mali posilniť vybrané regionálne úrady verejného zdravotníctva, Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, Národné centrum zdravotníckych informácií a podporiť by mali aj niektoré zdravotnícke zariadenia.

vojaci koronavírus Slovensko 1140px (TASR/Jaroslav Novák)
TASR/Jaroslav Novák

Vyplýva to z návrhu, ktorý schválila vláda na svojom stredajšom rokovaní. Vojaci môžu byť vyčlenení do 31. marca budúceho roka. 

"Zdravotníckou podporou sa rozumie aj zapojenie zdravotníckych pracovníkov pôsobiacich v Ozbrojených silách Slovenskej republiky vrátane príslušníkov Ozbrojených síl nezdravotníckych odborností, ktorí absolvovali kurz 'Sanitár počas núdzovej situácie' alebo kurz 'Sanitár počas krízovej situácie'," uvádza sa v materiáli. Vojaci by mali pomáhať s organizáciou, administratívou a zdravotnou podporou.

Miesto, čas, počet vyčlenených vojakov či úlohy si medzi sebou dohodnú ministerstvá zdravotníctva a obrany. Šéf rezortu zdravotníctva Vladimír Lengvarský má podľa materiálu zabezpečiť logistické a materiálne vybavenie pre vojakov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok